You are currently viewing Caii, peisajele frumoase, muzica și distracția fac parte din peisajul HAIDOOK SUMMER FEST, în acest weekend, la Runcu

Caii, peisajele frumoase, muzica și distracția fac parte din peisajul HAIDOOK SUMMER FEST, în acest weekend, la Runcu

Ieri a debutat, la Runcu, în punctul Vârf la In, a 7-a ediție a HAIDOOK SUMMER FEST, un festival cu și despre cai. Organizatorii au pregătit spectacole ecvestre de talie internațională, cascadorii, demonstrații de tras cu arme călare, concursuri ecvestre, toate într-un cadru natural deosebit.

La ediția de anul acesta, revine cu momente inedite de dresaj și acrobații călare, Miron Bococi, “Vrăjitorul de cai” maramureșan, stabilit în Barcelona de 20 de ani. Și actorul Denis Ștefan, cel care a inițiat Programul Caii României, un concept de dresaj natural și arte marțiale ecvestre care a împlinit 11 ani de activitate, va fi prezent la festival. El va prezenta o serie de demonstrații spectaculoase de mânuire a armelor din șaua calului și chiar o demonstrație de deburaj, care presupune pregătirea unui cal tânăr pentru prima încălecare.

May be an image of 7 people and pants

Organizatorii estimează că activitățile de astăzi vor începe la ora 10.00 și se vor încheia, în jurul orei 19.00. Din programul zilei fac parte:
-proba de Stil din cadrul competiției de Working Equitation (durată aproximativă: 4 ore);
-moment ”Blondele de la Potcoava”;
-voltije călare cu Școala Bate Șaua;
-Show Denis Ștefan;
-concurs frumusețe ecvestră & parada pălăriilor;
-Miron Bococi, spectacol de dresaj în libertate;
-”Masters of Djighit” cu Andrea Galuppi și Miron Bococi;
-concert trupa Fără Zahăr.

May be an image of 2 people, guitar and text

„Locația evenimentului, dealul Vârf la In, este situată într-o zonă de munte unde vremea este foarte capricioasă iar prognoza meteo, de multe ori, nu respectă realitatea.
Așadar, ca să fiți siguri că sunteți confortabili, vă recomandăm să vă luați cu voi, pe lângă voia bună, următoarele: pălărie de soare, ochelari de soare, cremă cu factor de protecție, adidasi (rezistenți la apă, dacă se poate), dar și umbrele, pelerine de ploaie și poate chiar și o geaca mai grosuță”, transmit organizatorii.

AUTOR: F.S.