You are currently viewing Apel al primarului comunei Voinești, după publicarea primelor rezultate la BAC: Terminați cu circul și haide să ne trezim! Deja este foarte târziu!

Apel al primarului comunei Voinești, după publicarea primelor rezultate la BAC: Terminați cu circul și haide să ne trezim! Deja este foarte târziu!

Dezamăgire, pentru mulți, după publicarea primelor rezultate la sesiunea de vară a Bacalaureatului. Dacă elevii acuză dificultatea subiectelor, sau corectura, primarul din Voinești, care s-a confruntat mulți ani cu rezultate foarte slabe ale absolvenților liceului din comuna, a izbucnit, astăzi într-o postare, împotriva întregului sistem. Gabriel Sandu face un apel la toți cei implicați, de la părinți, la cadre didactice și decidenți să privească cu mai multă responsabilitate acest sistem, care deși modificat aproape anual, merge din rău în mai rău.

An de an ducem spre derizoriu sistemul de educaţie din România!
Se vorbeşte despre a nu ştiu câta reformă în educaţie (până acum, una mai proastă ca alta), se vorbește de 12 ani despre reabilitarea și modernizarea unităţilor şcolare (dispariţia toaletelor din curte, autorizaţii peste autorizaţii), vorbim de o alocare mai mare din PIB, de greve dar nimeni nu vorbeşte despre criterii de performanţă, despre implicarea activă a părinților în educarea și creşterea copiilor, despre faptul că examenul de bacalaureat este examenul de maturitate educaţională, că in continuare permitem accesul la şcoli postliceale și ulterior angajarea, fără a promova examenul de bacalaureat.
În continuare construim universităţi, dacă s-ar putea câte una în fiecare oraş și nu ne întrebăm „pentru cine?”. Ne batem joc de profesori, îi umilim cu 200-300 RON la salariu, dar nimeni nu cere criterii de performanţă. Oare ar mai trebui să fie învățământ obligatoriu în România?
Vor trece anii și vom avea nevoie de specialişti. De unde îi vom lua? Deja în parlamentul României, acolo unde se legiferează aproape zilnic avem parte de circ și circari!
Cred că am avea promovabilitate 100% la examene dacă acestea s-ar desfăşura prin postări virale cu elevi și profesori pe retelele de socializare gen TikTok, Facebook, etc.
Terminaţi cu circul și haide să ne trezim. Deja este foarte târziu!”, scrie edilul dâmbovițean, pe pagina sa de socializare.

AUTOR: F.S.