You are currently viewing Valoarea tichetelor de masă va fi majorată la 35 de lei, începând cu 1 august

Valoarea tichetelor de masă va fi majorată la 35 de lei, începând cu 1 august

Valoarea tichetelor de masă a fost majorată în prima reuniune a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social coordonată de premierul Ciolacu. Începând de la 1 august valoarea tichetelor va fi de 35 de lei, urmând să ajungă la 40 de lei pe 1 ianuarie 2024.

„Prima reuniune a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social coordonată de premierul Marcel Ciolacu a avut loc astăzi, la Palatul Victoria, pe agendă regăsindu-se mai multe teme de interes pentru partenerii sociali. Reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

De asemenea, pe agenda discuțiilor din cadrul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social s-au aflat și creșterea nivelului de trai, reducerea inflației, asigurarea stabilității economice, deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanțate prin cadrul financiar multianual 2021-2027.

„Îmi doresc să începem de astăzi un dialog deschis cu sindicatele și patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare. Guvernarea noastră este despre economie și reforme în beneficiul oamenilor. Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică. Vom menține liniile stabilite prin bugetul de stat și vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, important instrument de reforme și investiții pentru țara noastră. În același timp, așa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflației cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă de susținere a economiei și de creștere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a afirmat premierul.

editor: I.F.A.