You are currently viewing Interes crescut al contribuabililor pentru temele seminariilor web derulate de ANAF, în luna iulie

Interes crescut al contribuabililor pentru temele seminariilor web derulate de ANAF, în luna iulie

Interes crescut al contribuabililor pentru temele seminariilor web derulate de ANAF, în luna iulie. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa anunță că aproape 700 dintre aceștias-au înscris deja pentru participare la seminariile web.

Tema care a suscitat cel mai mare interes pentru persoanele fizice se referă la evitarea dublei impuneri – Stabilirea rezidenţei fiscale a persoanelor fizice la sosirea în / plecarea din România (definiţii, criterii privind stabilirea rezidenţei, implicaţii şi formularistică), în timp ce pentru ”Sistemul electronic RO-e Transport” s-au înscris deja peste 130 de persoane juridice.

Seminariile din luna iulie mai abordează subiecte ca Procedura privind declararea contribuabililor inactivi (12.07), Tratamentul fiscal al tranzacţiilor comerciale desfăşurate de persoane impozabile declarate inactive fiscal (19.07), Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi (20.07).

Durata seminariilor este de 2 ore, acestea cuprinzând și o sesiune de întrebări/răspunsuri.

Reamintim că ANAF publică, lunar, pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor, lista seminariilor web la care poate participa orice contribuabil vezi aici

Înscrierea este facilă, direct pe portal, și se poate efectua până la data şi ora începerii seminariilor, în limita locurilor disponibile.

AUTOR: F.S.