You are currently viewing Cod Galben de caniculă și de instabilitate atmosferică, pentru județul Dâmbovița

Cod Galben de caniculă și de instabilitate atmosferică, pentru județul Dâmbovița

Continuă manifestările meteo extreme în județul Dâmbovița. Meteorologii au emis noi avertizări, care vizează și județul nostru.

Astfel, de astăzi, de la ora 15.00, până mâine, la ora 10.00 suntem vizați de un Cod Galben de instabilitate atmosferică. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

Și un alt Cod Galben este în vigoare, astăzi și mâine, de data aceasta, pentru temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat. Potrivit ANM, valul de căldură se va menține în sudul și sud-estul teritoriului. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

Duminică (23 iulie) valul de căldură va persista în regiunile sudice, iar la începutul săptămânii viitoare se va extinde în cea mai mare parte a țării și se va intensifica.

AUTOR: F.S.