You are currently viewing Acțiuni și razii ale polițiștilor dâmbovițeni pentru creșterea siguranței rutiere! Au fost reținute 35 de permise!

Acțiuni și razii ale polițiștilor dâmbovițeni pentru creșterea siguranței rutiere! Au fost reținute 35 de permise!

La data de 26 iulie a.c., în intervalul orar 05:00-09:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune pe principalele drumuri județene, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și prevenirea accidentelor de circulație, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, a consumului de alcool sau alte substanțe interzise la volan.

În cele patru ore de acțiune, polițiștii au aplicat 168 de sancțiuni contravenționale, au reținut 35 de permise de conducere, au retras 22 de certificate de înmatriculare, 3 seturi cu plăcuțe cu număr de înmatriculare și au suspendat dreptul de utilizare al unui autovehicul.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 20 au fost pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 23 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 18 pentru lipsa documentelor obligatorii, 5 pentru inspecția tehnică periodică expirată, 4 pentru circulația pe sensul opus, 3 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și 11 pentru nesemnalizarea schimbării direcției de mers.

În ceea ce privește permisele de conducere reținute, 2 au fost pentru viteză excesivă, 20 pentru consumul de alcool la volan, 3 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și 4 pentru circulația pe sensul opus.

IPJ DÂMBOVIȚA