You are currently viewing BNR lansează astăzi o monedă de argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Ţiţeica

BNR lansează astăzi o monedă de argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Ţiţeica

Banca Naţională a României lansează luni în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Ţiţeica.

Potrivit comunicatului transmis, aversul monedei redă reprezentarea grafică a unei probleme de geometrie pe o foaie de matematică, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2023”.

Reversul monedei prezintă portretul şi numele lui Gheorghe Ţiţeica şi anii între care a trăit acesta, 1873 şi, 1939.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru monedă din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru monedă din argint este de 470 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Ţiţeica au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Editor: I.F.A.