You are currently viewing Șase premii pentru elevii dâmbovițeni, la a treia ediție a Concursului național „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”

Șase premii pentru elevii dâmbovițeni, la a treia ediție a Concursului național „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”

Au fost publicate rezultatele Concursului  național de cercetare istorică și de promovare a patrimoniului local „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale, ediția a III-a, 2023 (Patrimoniul imaterial), organizat de Societatea de Științe Istorice din România. La această ediție, elevii județului Dâmbovița au obținut 6 premii naționale: 2 premii I, 1 premiu II, 1 premiu III, o mențiune și un premiu de fidelitate.

Ediția de anul acesta a fost dedicată patrimoniului imaterial și s-a desfășurat pe patru secțiuni: Obiceiuri de primăvară (Sărbători, credințe, practici), Jocurile de copii și tineret, Meșteșuguri artistice – Prelucrarea artistică a lemnului, Afiș tematic.

Premiile au fost obținute de elevii dâmbovițeni după cum urmează:

Secțiunea – Obiceiuri de primăvară (Sărbători, credințe, practici) – FILM- GIMNAZIU:

Premiul lll – Școala Gimnazială Râu Alb de Jos, jud. Dâmbovița, elevii Moiceanu Andra, Burlacu Rebeca, cls. a VI-a, coordonați de doamna profesoară Rodica Ghimpu, cu lucrarea ”Sărbătorea magico-religioasă a celor 40 de mucenici”.
Secțiunea -– Obiceiuri de primăvară (Sărbători, credințe, practici) – Text – LICEU
Premiul l – Liceul Tehnologic „Iordache Golescu”, Găești, jud. Dâmbovița, elevii Andrei Diana, Grigore Marius, cls a XII-a, Stănculeanu Ana Maria, Gheorghiu Beatrice, cls a XI-a, coordonați de doamnele profesoare Georgeta Stan și Mihaela Busuioc, cu lucrarea ”Călușul – obicei unic în Dâmbovița”.

Secțiunea – Meșteșuguri artistice – Prelucrarea artistică a lemnului – Ppt/Prezi – GIMNAZIU

Premiul ll – Școala Gimnazială Râu – Alb de Jos, jud. Dâmboviţa, elevii Moga Mario Elisei, Tîncu Darius,cls. a VII-a, coordonați de doamna profesoară Rodica Ghimpu, cu lucrarea ”Prelucrarea artistică a lemnului pe valea Râului Alb”

Secțiunea – Meșteșuguri artistice – Prelucrarea artistică a lemnului – Ppt/Prezi – LICEU

Premiul l – Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” Târgoviște, elevii Bălașa Sebastian, Adrian Vasile, Barbu Gabriela Anelis, coordonați de doamnele profesoare Florina Sorescu și Floricica Ștefan, cu lucrarea ”Meșteșugul prelucrării lemnului în Vulcana-Băi”

Secțiunea IV – Afiș tematic – A – LICEU
Mențiune – Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” Târgoviște, elevii Ghinea Roxana Florentina, Oancea Ioana Andreea, cls. a X-a, profesori Florina Sorescu, Floricica Ștefan, cu lucrarea ”Afiș tematic” (colaj).

La acestea s-a adăugat un valoros Premiu de fidelitate pentru doamnele profesoare Georgeta Stan și Mihaela Busuioc, de la Liceul Tehnologic „Iordache Golescu”, Găești, jud. Dâmbovița. Au fost astfel remarcate pentru participarea la toate cele trei ediții ale concursului, unde de fiecare dată au obținut un premiu.

Concursul tinde să devină o tradiție, iar tematica selectată riguros de către participanți și prezentată sub forma unui portofoliu de cercetare istorică este din ce în ce mai interesantă. Prin implicarea lor, elevii, cadrele didactice, studenții, având alături instituții cu atribuții în aria patrimoniului cultural național, promovează istoria locală și moștenirea culturală care trebuie transmisă generațiilor viitoare pentru a se putea bucura de ea.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text

AUTOR: F.S.