You are currently viewing Eurostat: România ocupă penultimul loc în UE în privința PIB/ cap de locuitor

Eurostat: România ocupă penultimul loc în UE în privința PIB/ cap de locuitor

România se clasează pe penultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor conform unei statistice incluse pe noua platformă lansată de Eurostat, “My country in a bubble”.

Media UE în privința PIB/cap de locuitor este de €35.280, iar indicatorul României este în valoare de €15.010, fiind urmat doar de Bulgaria, care se clasează pe ultimul loc cu €12.400.

PIB pe cap de locuitor măsoară relația dintre nivelul de venit al unei țări și populația acesteia, reprezentând un instrument important pentru evaluarea dezvoltării economice naționale. Pe când state precum Croația (€17.130) și Ungaria (€17.580) se alătură României printre ultimele locuri, Luxemburg (€119.230) și Irlanda (€98.990) se situează în fruntea clasamentului.

Conform Eurostat, platforma “My country in a bubble” oferă utilizatorilor o perspectivă vizuală asupra unei varietăți largi de date despre fiecare țară membră a UE, de la demografie la economie și mediu. Proiectul a fost introdus săptămâna aceasta și are ca scop simplificarea datelor statistice la nivel european, îmbunătățind accesibilitatea lor.

Editor: I.F.A.