You are currently viewing Consilierii județeni dâmbovițeni au aprobat, astăzi, alocarea a 335.000 de lei către locuitorii din Crevedia

Consilierii județeni dâmbovițeni au aprobat, astăzi, alocarea a 335.000 de lei către locuitorii din Crevedia

Consilierii județeni dâmbovițeni au adoptat astăzi o hotărâre care prevede alocarea a 335.000 de lei către locuitorii din Crevedia, afectați de explozia dramatică petrecută sâmbătă seară, la o stație GPL din comună. Această sumă este destinată costurilor de întreținere ale localnicilor, banii pentru reconstruirea sau, după caz, reabilitarea caselor urmând a fi alocați ulterior, din Fondul de Rezervă al Guvernului României, anunță președintele CJD, Corneliu Ștefan.

În urmă cu câteva momente, în ședința Consiliului Județean Dâmbovița, au fost aprobate primele ajutoare financiare care vor ajunge la familiile afectate de exploziile din comuna Crevedia.
Din suma totală de 335.000 de lei, 300.000 de lei sunt destinați celor 75 de adulți și 34.500 de lei celor 23 de copii, diferența urmând să rămână la dispoziția filialei dâmbovițene a Crucii Roşii.
Acești bani vor putea fi folosiți de oamenii din Crevedia pentru a se întreține în perioada următoare.
Totodată, sumele necesare pentru reconstruirea și reabilitarea caselor vor fi alocate printr-o hotărâre a Guvernului României după evaluarea pagubelor.
Mulțumesc pe această cale tuturor consilierilor județeni pentru votul acordat acestui proiect”, precizează șeful administrației județene.

AUTOR: F.S.