You are currently viewing Avocatul firmei Flagas s-a întâlnit, astăzi, la Crevedia, cu oamenii ale căror locuințe au fost afectate de exploziile de la stația GPL

Avocatul firmei Flagas s-a întâlnit, astăzi, la Crevedia, cu oamenii ale căror locuințe au fost afectate de exploziile de la stația GPL

Avocatul firmei Flagas SRL, cea care deține stația GPL care a provocat exploziile de la Crevedia, a mers astăzi la primăria din localitate pentru a discuta cu oamenii păgubiți despre reconstrucția locuințelor afectate de deflagrație. Prezentă a fost și Diana Șoșoacă, care a avut un schimb de replici atât cu primarul, Florin Petre, cât și cu avocatul, chiar în biroul edilului. Inițial, întâlnirea era programată cu ușile închise, dar la insistențele senatoarei a fost permis și accesul publicului, fiind prezenți și reprezentanții presei.

Avocatul care reprezintă firma Flagas le-a solicitat localnicilor afectați de explozii să completeze un formular cu datele de contact pentru a comunica cu fiecare familie în parte. Senatoarea Diana Șoșoacă a intervenit și le-a spus oamenilor să nu semneze nimic cu reprezentanții firmei. „Nu semnați niciun act cu ei. Se va dori scăparea de răspundere”, a spus senatoarea Șoșoacă, care a transmis în direct pe Facebook întâlnirea de la Primăria Crevedia.

O localnică afectată de explozii a precizat că vrea să fie despăgubită material, nu moral. „Am în familie un bebeluș de 7 luni care în ziua exploziei a rămas fără lapte. Băiețelul a rămas fără pian. Am nevoie de bani, nu de o firmă de construcții”, a spus aceasta. Un alt localnic afectat a declarat că locuiește într-o casă care ar putea cădea peste el la cel mai mic cutremur.

Prezența Dianei Șoșoacă nu a fost apreciată de toți localnicii, la un moment dat unul dintre aceștia cerându-i acesteia să îi lase pe ei să vorbească: „Lăsați-ne să discutăm cu omul ăsta! Să vină să facă casele la oameni! Lăsați-ne să vorbim noi, nu dumneavoastră”.

Întrebat în cât timp vor fi reparate casele distruse, avocatul firmei care deține stația GPL a declarat că nu poate estima un termen. În replică, oamenii păgubiți au susținut că au nevoie de case, nu de contracte.  „Cât trebuie, atât va fi alocat”, a dat asigurări avocatul.

Firma Flagas, care este deținută de fiul primarului din Caracal, și-a exprimat zilele trecute „intenția” de a suporta costul reparațiilor la imobilele afectate de exploziile produse în 26 august. Documentul, asumat de către cei doi administratori ai firmei, a fost postat pe Facebook de Primăria Crevedia.

AUTOR: F.S.