You are currently viewing MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU PRILEJUL ȘEDINȚEI FESTIVE A CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL TÂRGOVIȘTE  -NAȘTEREA MAICII DOMNULUI, 8 SEPTEMBRIE 2023-

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU PRILEJUL ȘEDINȚEI FESTIVE A CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL TÂRGOVIȘTE -NAȘTEREA MAICII DOMNULUI, 8 SEPTEMBRIE 2023-

Domnule Primar,

Domnilor și Doamnelor Consilieri Municipali,

Stimați invitați,

Cu prilejul Zilelor Municipiului Târgoviște, am deosebita bucurie de a vă transmite un mesaj de binecuvântare pentru întreaga strădanie cu care slujiți comunitatea noastră locală.

Ziua Municipiului Târgoviște ne aduce aminte, de fiecare dată, de importanța istorică deosebită a orașului nostru, pentru a cărui glorie s-au ostenit, de-a lungul timpului, numeroase personalități ale neamului nostru.

Oricine pășește în vechea Cetate de Scaun munteană apreciază, înainte de toate, impresionantul patrimoniu cultural și spiritual, dar mai ales numeroasele și frumoasele biserici edificate de înaintașii noștri ca rod al efervescenței credinței, precum și ca mărturie, peste secole, a faptului că nimic nu poate dura vreodată decât dacă, la temelia tuturor lucrurilor, este pus Dumnezeu.

De altfel, faptul că sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului este și Ziua Municipiului Târgoviște ne arată că cei de dinaintea noastră și-au construit viața și aspirațiile pe credință, recunoscând în Biserică instituția cu rolul fundamental în devenirea noastră istorică, iar valorile creștine drept fundamente ale neamului românesc.

Înaintașii noștri ne-au transmis prin veacuri credința, biruințele și operele culturale ce ne fascinează și astăzi, cu certitudinea că-i vom urma, pe calea pe care ei au mers și că vom fi mereu mai mult decât au fost ei, în realizări, în speranță și în iubire.

Chiar dacă războiul, problemele economice globale, provocările legate de mediu și multele nevoi contemporane ne încearcă speranța și par a ne copleși încrederea, nu trebuie să uităm că suntem demni urmași de voievozi și mergând asemenea lor pe calea credinței vom fi și noi biruitori.

În mod deosebit, apreciez activitatea pe care membrii Consiliului Local Municipal Târgoviște o desfășoară spre mai binele comunității noastre, dar și strădania deosebită a Domnului Primar și a întregii echipe de conducere, care au înnoit din temelii chipul urbei noastre.

De asemenea, cu recunoștință, vă mulțumesc pentru susținerea proiectelor derulate de Arhiepiscopia Târgoviștei, dar și pentru sprijinirea vieții spirituale a locuitorilor orașului nostru, în care cultele recunoscute în România trăiesc în armonie.

Apreciez pe cei ce contribuie la mai binele comunității noastre locale și binecuvintez pe toți locuitorii orașului nostru, rugând pe Bunul Dumnezeu să ne dăruiască tuturor pace, prosperitate, sănătate și bucurie!

La mulți ani, Târgoviște!

La mulți ani, târgovișteni!

                   +NIFON,

       Arhiepiscop şi Mitropolit