You are currently viewing GALERIE FOTO: Momente emoționante, pentru comunitatea din Colacu, adunată la sfințirea capelei mortuare din localitate

GALERIE FOTO: Momente emoționante, pentru comunitatea din Colacu, adunată la sfințirea capelei mortuare din localitate

Zi încărcată de emoție, pentru comunitatea din Colacu. Credincioșii Parohiei „Naşterea Sfintei Fecioare Maria” au fost martorii unui eveniment cu adevărat special, sfințirea capelei mortuare de către un sobor de preoți, condus de vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviște, preot Ionuț Ghibanu. De la copii, la veteranul de vârstă al localității, cei prezenți au trăit emoția unui moment important pentru comunitate, care readuce în atenția tuturor lucrurile de reală importanță în viață și necesitatea de a ne îngriji mereu de latura spirituală a existenței noastre.

La ora 12:12, în lumina caldă a zilei, capelei mortuare din localitate, situată în cimitirul de pe strada Ing. Ec. Matei Marin, nr. 72, i s-a dăruit solemnitatea prin sfințire. Preoți, credincioși și reprezentanții autorității locale au fost prezenți la această ceremonie plină de însemnătate.

Slujba de sfințire a capelei mortuare a fost condusă de către Preacucernicul Parinte Vicar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, însoțit de un sobor de preoți, subliniind astfel importanța acestei capele. Această capelă a luat naștere în decursul unui an, datorită contribuțiilor generoase din bugetul local și sprijinului acordat de Secretariatul General pentru Culte, grație eforturilor susținute ale domnului deputat Liviu Balint și ale Părintelui Vicar Ionuț Ghibanu. Finanțările necesare au fost obținute, inclusiv prin contribuțiile generoase ale unor sponsori devotați.

Cuvintele celebre ale lui William Shakespeare: „Moartea este o datorie pe care fiecare nu o poate plăti decât o singură dată” ne reamintesc de inevitabilitatea morții, dar și de solidaritatea profundă a comunității din Colacu, care se prezintă unită și gata să ofere sprijin și comuniune în momentele dificile.
Scopul acestei capele mortuare este să fie un loc de înțelegere și consolare pentru întreaga comunitate și să aducă susținere familiilor în momentele lor de suferință. Amintirea solemnă a acestui eveniment va rămâne viu în inimile locuitorilor, consolidând conexiunile de unitate și solidaritate din generație în generație.

Capela din noul cimitir nu este doar o construcție, ci și o necesitate liturgică și pastorală misionară indispensabilă, care reflectă grija noastră față de cei care au trecut în lumea veșniciei și, în același timp, simbolizează credința noastră în viața vesnică”, scrie primarul orașului Răcari, cel care a crezut în realizarea acestui proiect și care transmite „mulțumiri și aprecieri Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon pentru binecuvântarea pe care a oferit-o când ne-am propus să facem acest edificiu”.

Edilul, alături de Părintele Vicar Ionut Ghibanu, a dezvelit o placă care va păstra vie amintirea acestui moment trăit de cei prezenți la eveniment, ca o punte între trecut și viitor.

 

AUTOR: F.S.