You are currently viewing Mircea Geoană: Uzina Automecanica Moreni reprezintă un punct cheie în industria de apărare a României

Mircea Geoană: Uzina Automecanica Moreni reprezintă un punct cheie în industria de apărare a României

Industria de apărare din România este una cu un mare potențial de dezvoltare, dar și cu o evidentă nevoie de reinventare, este de părere secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Acesta a fost prezent, ieri, în județul Dâmbovița, unde a vizitat Uzina Automecanica Moreni și Uzina Mecanica Mija, obiective pe care le consideră puncte-cheie în industria de apărare a României.

Știm cu toții că, într-o perioadă, a reprezentat un ax important al modelului economic și al structurilor de export din România. Astăzi, ea este în .
Acum câteva luni, la Vilnius, am aprobat, la nivelul NATO, atât planurile noi de apărare, cât și cel puțin 2% din PIB, pentru toți aliații. În spatele acestor decizii se află și o recunoaștere a faptului că lumea se schimbă, că Europa se schimbă și că dimensiunea de Securitate, în sens larg, devine o parte esențială a modului în care ne organizăm ca societate, ca economie și ca profil de țară.
Am vizitat, zilele trecute, Uzina Automecanica Moreni, un punct cheie în industria de apărare a României, care oferă producție și servicii diversificate în mai multe domenii de activitate, civile și militare și Uzina Mecanica Mija, ce produce proiectile și grenade de mână. Ambele funcționează astăzi ca filiale ale C.N. ROMARM și furnizează produse militare sensibile și strategice.
Industria de apărare are acum o șansă pe care nu are voie să o rateze, cu toate dificultățile existente. România trebuie să profite de toate avantajele pe care încă le mai are, atât în ceea ce privește resursa umană și pregătirea, dar și din punct de vedere logistic și geopolitic”, notează secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, după vizita de ieri, din județul Dâmbovița.

AUTOR: F.S.