You are currently viewing O îngrijitoare de la o grădină zoologică din Salzburg a fost ucisă de un rinocer

O îngrijitoare de la o grădină zoologică din Salzburg a fost ucisă de un rinocer

O îngrijitoare experimentată de la o grădină zoologică din Salzburg, Austria, a fost ucisă marţi de un rinocer, în timp ce realiza sarcini de rutină, potrivit directorului grădinii zoologice, informează DPA.

‘A fost mereu foarte atentă, foarte grijulie şi avea instincte extrem de bune în ceea ce priveşte animalele’‘, a declarat directoarea Sabine Grebner, cu prilejul unei conferinţe de presă susţinute marţi.

Îngrijitoarea, o femeie de 33 de ani din Germania, landul Bavaria, a fost ucisă marţi dimineaţă în timp ce încerca să aplice un insecticid unei femele rinocer de 1,8 tone, a spus Grebner.

În incident a fost de asemenea rănit un îngrijitor în vârstă de 34 de ani, care a sărit în ajutorul colegei sale. Bărbatul a fost transportat la spital cu o fractură la nivelul piciorului.

Sarcina făcea parte din rutina zilnică de îngrijire a animalului, a spus Grebner. Este încă neclar de ce rinocerul în vârstă de 30 de ani a reacţionat în acest fel, a adăugat ea.

Toţi cei patru rinoceri de la grădina zoologică sunt obişnuiţi cu rutina de îngrijire şi se lasă periaţi de îngrijitori. Intră în ţarc atunci când sunt chemaţi şi chiar le permit îngrijitorilor să le recolteze sânge fără anestezie, a spus Grebner.

Editor: I.F.A.