You are currently viewing Gabriel Plăiașu: ne uităm în jur și vedem o Românie lăsată în urmă, umilită și disprețuită

Gabriel Plăiașu: ne uităm în jur și vedem o Românie lăsată în urmă, umilită și disprețuită

Austria a respins apelul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca Viena să renunţe la opoziţia sa faţă de aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen, susţinând că extinderea în prezent a zonei de liberă circulaţie nu are niciun sens. În discursul său anual privind starea Uniunii Europene, prezentat în plenul Parlamentului European la Strasbourg, Ursula von der Leyen i-a cerut Austriei să permită intrarea României şi a Bulgariei în Schengen „fără nicio întârziere”.

Austria blochează aderarea României și Bulgariei la Schengen, temându-se de un aflux de migranţi ilegali. Potrivit guvernului austriac, România şi Bulgaria nu şi-ar putea controla eficient frontierele, care ar deveni frontiere externe ale Uniunii Europene după aderarea celor două ţări la Schengen. Ursula von der Leyen a subliniat, însă, miercuri că România şi Bulgaria au devenit deja un model ”arătând cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările” de migranţi.

Deputatul de Dâmbovița, Gabriel Plăiași, consideră partidele din coaliția de guvernământ principalii vinovați pentru situația în care se află acum România, o țară „lăsată în urmă, umilită și disprețuită”.

Austria refuză din nou intrarea României în Spațiul Schengen!
Ministrul de Interne austriac a declarat că „La acest moment, nu are niciun sens” extinderea Spațiului Schengen prin aderarea României.
Ce nu are niciun sens este lipsa oricărei reacții din partea Guvernului României sau din partea lui Iohannis, care își negociază viitoarea lui sinecură, în loc să negocieze înspre binele tuturor românilor!
Vina pentru refuzurile multiple ale austriecilor o poartă PSD și PNL, care în ultimii ani i-au trimis pe Bode și pe Predoiu la masa discuțiilor.
Ne uităm în jur și vedem clar rezultatul: o Românie lăsată în urmă, umilită și disprețuită chiar de către proprii ei guvernanți”, scrie președintele Forța Dreptei Dâmbovița, pe pagina sa de socializare.

 

AUTOR: F.S.