You are currently viewing O nouă ediție a Festivalul – Concurs Naţional „Ion Dolănescu” va avea loc, săptămâna viitoare

O nouă ediție a Festivalul – Concurs Naţional „Ion Dolănescu” va avea loc, săptămâna viitoare

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, alături de Fundaţia Culturală Ion Dolănescu, organizează și anul acesta Festivalul – Concurs Naţional „Ion Dolănescu”. Ediția a IX-a va avea loc, săptămâna viitoare, în zilele de 21 și 22 septembrie, la casa de Cultură a Sindicatelor, din Târgoviște. Accesul la eveniment va fi liber.

Festivalul are ca obiective cinstirea memoriei ilustrului artist Ion Dolănescu și descoperirea și promovarea tinerelor talente artistice, soliști vocali de pretutindeni, cu intenția de a-i încuraja în dorința de a-și îndeplini visul – acela de a deveni mari artiști.
În acest an s-au înscris concurenți din toată țara, din zone precum: Călărași, Olt, Vaslui, Sibiu, Dâmbovița, Dolj, Buzău, Suceava, Prahova, Brăila etc.
În finală, după preselecția realizată de juriul format din personalități marcante ale etnografiei românești – Elise Stan, Luminița Tucă, Ileana Vieru, Eugen Sandu și Teodor Isaru-, s-au calificat 14 dintre ei.
Cele două zile de festival se vor desfăşura astfel:
– pe data de 21 septembrie 2023, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc concursul propriu-zis, începând cu ora 17:00. Concurenții vor fi acompaniați de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, dirijor Ionuț Dumitrescu;
– Pe data de 22 septembrie, în același loc, de la ora 18:00 se va desfășura Gala Laureaților, concurenții fiind acompaniați de această dată de Orchestra Populară „Lăutarii” din Chișinău, dirjiată de maestrul Nicolae Botgros.
Ambele seri se vor încheia cu recitaluri excepţionale susţinute de invitaţi de marcă ai muzicii populare românești”, transmite Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, într-un comunicat de presă.

AUTOR: F.S.