You are currently viewing Investiții de amploare, în comuna dâmbovițeană Aninoasa

Investiții de amploare, în comuna dâmbovițeană Aninoasa

Se lucrează pe mai multe fronturi, în această perioadă, în comuna Aninoasa. Prezent, astăzi, în conferința de presă a PSD Dâmbovița, primarul Vlăduț Niculae a subliniat că una dintre prioritățile echipei pe care o conduce o reprezintă îmbunătățirea infrastructurii rutiere, ceea ce se vede în numărul mare de șantiere pe care se lucrează la drumurile din comună.

„În ultima perioadă se vorbește mult despre finanțările oferite prin Programul Național „Anghel Saligny”. Și în Aninoasa se lucrează intens pe două proiecte depuse prin acest program și mă refer aici la modernizarea drumurilor de interes local. Aici avem mai multe drumuri din satul Aninoasa și satul Săteni, strada Valea Mare din Aninoasa și străzile Popa Marin, Suseni, Căminului și Ion Petrescu din Săteni. Este un proiect care va rezolva în proporții foarte mari problemele identificate, în ceea ce privește traficul rutier, dar și sistemele de scurgere a apelor pluviale. Acest proiect vizează reabilitarea drumurilor de interes local pe care le-am menționat, dar și construirea de șanțuri, podețe, accese la proprietăți și acostament betonat pe toată lungimea obiectivelor. Totodată, derulăm un alt proiect prin Anghel Saligny, pentru extinderea rețelei de canalizare și reabilitarea celei existente”, a precizat edilul dâmbovițean.

Vlăduț Niculae a mai precizat că deosebit de important pentru investițiile din județul Dâmbovița este parteneriatul dintre administrațiile locale și Consiliul Județean Dâmbovița, un partener de nădejde pentru primăriile din județ. Edilul a precizat că, de la începutul anului, a semnat cu CJD trei proiecte de investiții – modernizarea străzilor Fundătura doctor Petrescu, strada Cișmea din Aninoasa și străzile Soarelui, Izvor, Mihai Viteazu și Stânjeneilor din Viforâta, construirea unui teren de sport și a unui spațiu de recreere în satul Săteni, în curtea școlii, și construirea unui loc de joacă pentru copii în curtea grădiniței din satul Săteni.

Alte investiții de succes sunt realizate cu sprijinul Administrației Fondului pentru Mediu.

”Mă refer la construirea unui număr de 32 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, în comuna Aninoasa, proiect depus la AFM. Un al doilea proiect pentru creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public, în comuna Aninoasa, contract pe care l-am semnat chiar în prima parte a acestei luni, la CJD. Tot prin AFM vom depune în perioada imediat următoare și două proiecte care vizează creșterea eficienței energetice pentru dispensarul din satul Viforâta și pentru grădinița din satul Săteni. Sunt proiecte de care locuitorii comunei noastre au foarte mare nevoie și pe fondul acestor creșteri de prețuri la energie și utilități, trebuie să venim cu soluții pentru a putea să acoperim aceste cheltuieli și să le și diminuăm pe cât se poate”, a precizat primarul comunei Aninoasa.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, administrația din Aninoasa a semnat contractual de asociere cu CJ Dâmbovița, privind dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Aninoasa, unitate pentru care a fost semnat și contractul privind achiziția de microbuze electrice. Un alt proiect vizează HUB-urile de dezvoltare a competențelor digitale la biblioteci și vizează dotarea Bibliotecii Comunale „Constantin Manolescu”.

AUTOR: F.S.