You are currently viewing Digitalizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi a Autorităţii Vamale Române, prioritate pentru ministrul Boloș

Digitalizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi a Autorităţii Vamale Române, prioritate pentru ministrul Boloș

Prioritatea numărul unu după aprobarea pachetului de măsuri fiscale va fi legată de digitalizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi a Autorităţii Vamale Române, pentru că este de domeniul nefirescului să nu avem niciun scanner funcţional şi să facem încă inspecţie fizică la mărfurile care tranzitează teritoriul României, în timp ce alte state scanează cu ajutorul tehnicilor de inteligenţă artificială, a declarat, miercuri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, informează Agerpres.

Pot să vă asigur că, după ce va fi aprobat pachetul de legi, prioritatea mea numărul unu va fi legată de digitalizarea ANAF şi digitalizarea Autorităţii Vamale Române, pentru că este de domeniul nefirescului să fim astăzi fără niciun scanner funcţional şi să facem încă inspecţie fizică la mărfurile care tranzitează teritoriul României, în timp ce alte state scanează aceste mărfuri, le prelucrează cu ajutorul tehnicilor de inteligenţă artificială şi au şi rezultatele corespunzătoare în combaterea fenomenului de evaziune fiscală„, a precizat Boloş.

Întrebat cât de mare ar trebui să fie investiţia într-un astfel de echipament, şeful de la Finanţe a răspuns: „Discutăm de o investiţie de peste 100 de milioane de euro şi proiectul este în curs de implementare”.

Nu pot să răspund pentru ce a fost înainte. Eu mă străduiesc ca aceste obiective de importanţă strategică naţională să fie duse la bun sfârşit. Măcar să le urnim din loc. Când am fost ministrul Digitalizării, la fel s-a întâmplat şi cu cloud-ul guvernamental. A trebuit să ne mobilizăm încât să-l punem pe roate, să înceapă implementarea şi cam în aceeaşi situaţie ne găsim şi la Ministerul Finanţelor. Este un obiectiv important pentru mandatul meu„, a punctat acesta.

Editor: I.F.A.