You are currently viewing Secretar general AUR Dâmbovița: într-o țară în care jumătate din mediul rural este încă în noroi, vor să elimine posibilitatea plății în numerar

Secretar general AUR Dâmbovița: într-o țară în care jumătate din mediul rural este încă în noroi, vor să elimine posibilitatea plății în numerar

„Guvernul Ciolacu își continuă seria măsurilor împotriva românilor”, acuză Florin Petcu, Secretar General al filialei AUR Dâmbovița. Politicianul a făcut referire, în conferința de presă de astăzi, la discuțiile apărute în spațiul public cu privire la eliminarea numerarului și limitarea plăților cu „bani lichizi”, „într-o țară în care jumătate din mediul rural este încă în noroi”.

„Oamenii nu au apă, nu au canalizare, nu au gaze, iar în aceste condiții, domnii Ciolacu și Boloș vor să elimine posibilitatea plății în numerar.

Este inacceptabil ceea ce guvernul Ciolacu face prin limitarea plăților în numerar. În primul rând, vorbim despre o chestiune de accesibilitate pentru persoanele sărace, care nu au carduri, nu au acces la bancomate. În fond, aceasta este o problemă de libertate.

Plățile în numerar sunt despre libertate și despre evitarea controlului social.

Printr-o manipulare grosolană, cei din PSD spun că „numai evazioniștii” se opun limitării numerarului și că „oamenii obișnuiți nu vor avea de suferit”. Amândouă afirmațiile sunt FALSE!

În Elveția, populația a cerut un referendum pentru înscrierea în Constituție a dreptului de a plăti în numerar. În Slovacia, folosirea numerarului s-a înscris în Constituție. În Austria se urmărește același lucru. Sunt toți acești europeni niște „evazioniști” în gândirea PSD?

Întreprinzătorii care au magazine la țară sau în orașele mici depind de numerar pentru că nu au bancomate sau agenții bancare. Toți aceștia, care mențin o minimă activitate economică, în comunele și orașele sărăcite de administrațiile PSD și PNL, sunt evazioniști?

Suntem un aprig apărător al libertății și, de aceea, ne vom opune cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție oricăror încercări de limitare a plăților în numerar”, a subliniat Florin Petcu.

AUTOR: F.S.