You are currently viewing VIDEO: CULTURĂ DE CANABIS INDOOR, DEPISTATĂ DE POLIȚIȘTI ÎN DÂMBOVIȚA!

VIDEO: CULTURĂ DE CANABIS INDOOR, DEPISTATĂ DE POLIȚIȘTI ÎN DÂMBOVIȚA!

La data de 8 octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Dâmbovița, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2023, un bărbat, cetățean olandez, ar fi dezvoltat, într-o comună, din județul Dâmbovița, o cultură de canabis indoor (într-o seră).

Pe parcursul percheziției domiciliare au fost descoperite și ridicate, dintr-un solar, o cultură de 133 de plante de canabis, cu înălțimea cuprinsă între 2 și 3 metri, aproximativ 24 de kilograme de muguri de canabis, un baton hașiș de 100 de game, 12 comprimate ecstasy, 18 grame de „speed” (droguri de mare risc), precum și alte instrumente folosite la întreținerea culturii de canabis.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 43 de saci de resturi de materie vegetală, 17 recipiente cu semințe, 4 telefoane, 2.000 de euro și 2.400 de lei, un cântar de precizie, două unități PC, două laptopuri, un DVR și 2 stick-uri de memorie.

Audierile se vor desfășura la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și ai Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

play-rounded-fill