You are currently viewing Ionuț Săvoiu: Dacă lui Nehammer nu-i convine sa solicite ieșirea Austriei din Schengen

Ionuț Săvoiu: Dacă lui Nehammer nu-i convine sa solicite ieșirea Austriei din Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, de la Varna, că la reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia, la care participă, se discută teme relevante pentru regiunea noastră, dar şi teme de actualitate ale agendei europene şi de securitate. Prim-ministrul României a subliniat „ambiția României” de a intra în Schengen, într-o postare pe Facebook, publicată după întâlnire.

marcel ciolacu la întâlnirea trilaterală

Un punct de vedere tranșant și-a exprimat în acest sens și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, dâmbovițeanul Ionuț Săvoiu, care a subliniat că este necesar ca România să reacționeze ferm, întrucât „vremea apelurilor pentru un tratament echitabil a trecut”.

„Succes Premierului nostru Marcel Ciolacu în demersul sau. Șantajul nejustificat al premierului Austriei trebuie sa se încheie aici și acum. Situația transportului de mărfuri de la frontieră noastră vestică spre celelalte țări din UE trebuie sa se îmbunătățească semnificativ spre binele tuturor cetățenilor europeni. Dacă lui Nehammer nu-i convine sa solicite ieșirea Austriei din Schengen”, a subliniat Săvoiu.

AUTOR: F.S.