You are currently viewing Gabriel Cioacă & Asociații: Tarifele RCA vor fi plafonate până la finalul anului

Gabriel Cioacă & Asociații: Tarifele RCA vor fi plafonate până la finalul anului

Vești bune anunțate de societatea de avocatură „Gabriel Cioacă & Asociații”. Tarifele RCA vor fi plafonate până la finalul anului!

”Guvernul a hotărât să prelungească până la data de 31 decembrie 2023 perioada de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime și a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie.
Hotărârea nr. 923/2023 asigură posibilitatea respectării obligațiilor legale ce rezultă din încheierea contractelor RCA în baza cărora se acordă despăgubiri produse terților ca urmare a unor astfel de accidente.
Prin aplicarea acestei măsuri se elimină potențialul impact negativ al creșterii prețurilor, o situație de criză generată de un dezechilibru major între cerere și ofertă, o disfuncționalitate evidentă a pieței, așa cum sunt stipulate în art.4 alin. (3) din Legea concurenței nr.21/1996, republicată”, se arată pe pagina de Facebook a societății de avocatură dâmbovițene.

AUTOR: F.S.