You are currently viewing Tică Dan Alexandru: vor beneficia de un sprijin de 500 de lei aproape 12 mii de copii din școlile și grădinițele din Dâmbovița

Tică Dan Alexandru: vor beneficia de un sprijin de 500 de lei aproape 12 mii de copii din școlile și grădinițele din Dâmbovița

Vești bune, pentru copiii cu o situație financiară dificială, adusă de inspectorul general adjunct al ISJ Dâmbovița, Dan Alexandru Tică. Acesta informează că aproape 12 mii de școlari și preșcolari dâmbovițeni vor beneficia de sprijin pentru elevii și preșcolarii din familiile vulnerabile. Sumele de 500 de lei vor fi virate pe suport electronic, într-o singură tranșă anuală. Banii nu pot fi preschimbați în numerar, ci vor fi folosiți pentru a cumpăra rechizite, haine și alte obiecte necesare copiilor și au o valabilitate de un an, din momentul în care au fost emise.

„Pentru a putea obține acest ajutor, conform Ordonanței de Guvern votată în ședința de ieri, părinții copiilor vor trebui să completeze o cerere. Aceasta din urmă va trebui depusă la școli, în acest an școlar, până pe 26 octombrie.
Beneficiază de acest ajutor copiii care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul naţional de rechizite şcolare, conform Ordonanţei Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare în anul şcolar 2001-2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 126/2002.
Cu tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educaţional se pot achiziționa rechizite, articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane şi alte articole necesare în şcoli şi grădiniţe, precum şi articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei”, a precizat Tică.

AUTOR: F.S.