You are currently viewing Sorin Ion: există concepţia în rândul părinţilor cum că grădiniţa e un loc în care trimiţi copilul să îl ştii în siguranţă, nu să faci educaţie

Sorin Ion: există concepţia în rândul părinţilor cum că grădiniţa e un loc în care trimiţi copilul să îl ştii în siguranţă, nu să faci educaţie

Unul din patru copii merge la grădiniţă doar trei zile pe săptămână sau nici atât. Rezultatele sunt, din păcate vizibile: aproape un sfert dintre micuți nu reuşește să numere pâna la 10, fără ajutor, sau să lege o propoziţie din patru cuvinte.

Din dorința de a trage un semnal de alarmă privind această situație și de a sublinia importanța educației timpurii, World Vision România, alături de parteneri și invitați, a organizat evenimentul de lansare a celei de-a doua ediții e programului „Start în Educaţie”. Acesta ajunge, începând din acest an, la 120.000 de preşcolari, 23.000 de părinţi şi 3500 de educatori din peste 900 de comunităţi din România.

Printre invitați s-a numărat și Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, care a anunțat că se dorește ca, din 2030, să fie obligatoriu ca toţi copiii să meargă la grădiniţă de la grupa mică.

„Încă, din păcate, există concepţia în rândul părinţilor cum că grădiniţa e un loc în care trimiţi copilul să îl ştii în siguranţă, nu să faci educaţie„, spune Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educaţiei.

AUTOR: F.S.