You are currently viewing Elsa, câștigătoarea Campionatului Naţional de Dresaj Canin la secțiunea de căutare salvare în mediul urban

Elsa, câștigătoarea Campionatului Naţional de Dresaj Canin la secțiunea de căutare salvare în mediul urban

Elsa, câinele de căutare salvare al ISU Sibiu, este câștigătoarea Campionatului Naţional de Dresaj Canin la secțiunea de căutare salvare în mediul urban unde și-a demonstart abilități excelente de găsire a victimelor.

În perioada 16-19 octombrie, Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne a organizat la Centrul Chinologic Sibiu, Campionatul Național de Dresaj Canin pentru câinii de serviciu din cadrul ministerului.

Elsa, câinele de căutare salvare al ISU Sibiu a obținut locul 1 la acest campionat la secțiunea „Câine de căutare salvare în mediul urban”, parcurgând în cele trei zile de competiție o mulțime de probe complexe de la depășirea de obstacole de diferite tipuri, până la găsirea și semnalarea de victime în timpul unor trageri, într-un timp cât mai scurt.

Elsa este un ciobăneasc belgian malinois în vârstă de 4 ani și 8 luni care se antrenează alături de plutonierul  Sabou Ionuț  și participă la o mulțime de exerciții, fiind pregătită să intervină într-o situație de urgență care impune găsirea de victime.

„Suntem mândri că Elsa și-a demonstrat abilitățile nemaipomenite în cadrul acestui campionat și ne bucurăm că face parte din echipa ISU Sibiu”, a precizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu pe pagina de Facebook a instituției.

Editor: I.F.A.