You are currently viewing Klaus Iohannis: Pentru cei care sunt blocaţi în Gaza, noi, împreună cu toată comunitatea internaţională, facem eforturi să deblocăm situaţia

Klaus Iohannis: Pentru cei care sunt blocaţi în Gaza, noi, împreună cu toată comunitatea internaţională, facem eforturi să deblocăm situaţia

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că întreaga comunitate internaţională face eforturi pentru deblocarea situaţiei în ceea ce îi priveşte pe cei blocaţi în Gaza, iar România, ca și celelalte țări, nu au reușit să avanseze în a-i putea scoate pe cei care au cetățenie română.

Pentru cei care sunt blocaţi în Gaza, noi, împreună cu toată comunitatea internaţională, facem eforturi să deblocăm situaţia. Din nefericire, spun, din nefericire, până acum, nimeni nu a reuşit să facă acest lucru şi nu suntem singurii care avem cetăţeni blocaţi în Gaza. Noi suntem foarte, foarte implicaţi în aceste discuţii şi vom continua. Sperăm ca la un moment dat să apară un progres. Ce poate să facă România? Să continue să se implice în negociere, ceea ce facem şi o facem foarte bine. Doamna ministru Odobescu şi întreaga echipă sunt foarte dedicaţi şi foarte bine implicaţi“, a spus şeful statului, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Șeful statului participă în perioada 26-27 octombrie 2023 la reuniunea Consiliului European şi la Summitul Euro în format extins, unde va susține deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina şi Republica Moldova până la sfârșitul acestui an, va evidenția, la capitolul migrație, contribuția României la protecția frontierelor externe ale Uniunii și va sublinia necesitatea obținerii unui acord până la finele anului pentru revizuirea bugetului multianual al UE.

Editor: I.F.A.