You are currently viewing Garda de Mediu Prahova a amendat rafinăriile din zona Ploieștiului din cauza mirosului neplăcut

Garda de Mediu Prahova a amendat rafinăriile din zona Ploieștiului din cauza mirosului neplăcut

Comisarii Gărzii de Mediu Prahova au anunțat, joi, 26 octombrie, că au dat din nou amenzi rafinăriilor care funcţionează în zona municipiului Ploieşti, „în urma numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv” primite de la locuitori, relatează agenția News.ro.
Garda de Mediu Prahova a aplicat operatorilor care administrează rafinăriile sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 130.000 lei în conformitate cu prevederile Legii 104/ 2011 privind calitatea aerului şi ale OUG 195/2005 privind protecţia mediului”, a precizat, pe Facebook, instituția.

Amenzile au fost aplicate „pentru neasigurarea de către operatorii economici a măsurilor necesare astfel încât emisiile să nu determine perturbarea mediului din afara limitelor amplasamentelor”.
În zona municipiului Ploieşti funcţionează trei rafinării: Petrotel Lukoil, Rompetrol Vega, ambele amplasate în oraş, şi Petrobrazi, situată la câţiva kilometri de municipiu.
Editor: I.F.A.