You are currently viewing UE va acorda Fâşiei Gaza un ajutor umanitar suplimentar în valoare de 50 de milioane de euro
Ursula von der Leyen

UE va acorda Fâşiei Gaza un ajutor umanitar suplimentar în valoare de 50 de milioane de euro

Uniunea Europeană urmează să acorde Fâșiei Gaza un ajutor umanitar suplimentar în valoare de 50 de milioane de euro (aproximativ 52 de milioane de dolari SUA), a anunţat preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen.

Primele 56 de tone de ajutoare din partea blocului comunitar au fost livrate deja Fâşiei Gaza, prin intermediul a două zboruri, prin Egipt, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, după prima zi a summitului UE la Bruxelles, preşedinta Comisiei Europene, relatează CNN.

Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, au subliniat angajamentul UE de a se implica în criza umanitară.

„UE se află în contact cu lideri din regiune pentru a încuraja soluţii pe frontul umanitar şi în vederea eliberării ostaticilor”, a anunţat Charles Michel.

Întrebat dacă reprezentanţi ai Hamas urmează să participe la o conferinţă în vederea soluţionării conflictului, Charles Michel a răspuns că nu vede ca grupul să joace „vreun rol”, aminind că UE consideră Hamas drept o organizaţie teroristă.

Editor: I.F.A.