You are currently viewing Mai multe filtre și controale ale polițiștilor din Dâmbovița, s-au soldat cu sancțiuni în valoare de peste 52.000 lei

Mai multe filtre și controale ale polițiștilor din Dâmbovița, s-au soldat cu sancțiuni în valoare de peste 52.000 lei

La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, peste 100 de polițiști, alături de jandarmi și polițiști locali, au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind organizate 12 filtre.

Astfel, au fost legitimate 286 de persoane, controlate 216 autovehicule și testați 108 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Totodată, polițiștii au aplicat, în total, 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 52.410 de lei. Din totalul sancțiunilor, 89 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice.

Alte 22 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 11 permise de conducere (4 pentru depășirea regimului legal de viteză) și au retras 8 certificate de înmatriculare.

Polițiștii, în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor continua activitățile circumscrise ordinii și siguranței publice.

IPJ DÂMBOVIȚA