You are currently viewing Titus Corlățean: am demarat procedurile pentru ca Parlamentul României să adopte în perioada următoare o Declarație politică de susținere a obiectivelor europene pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia

Titus Corlățean: am demarat procedurile pentru ca Parlamentul României să adopte în perioada următoare o Declarație politică de susținere a obiectivelor europene pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia

Președintele Comisiei pentru Politică Externă din Senatul României, Titus Corlățean a participat, alături de președinții comisiilor de politică externă și ai afacerilor europene din parlamentele naționale UE dar și cu mai mulți senatori și deputați din România, la Conferința europeană de la Chișinău, „United4Moldova”. Scopul principal al acesteia îl reprezintă susținerea politică pentru adoptarea de catre Consiliul European a deciziei de a începe negocierile de aderare la UE cu Republica Moldova, înainte de finalul acestui an, dar și susținerea politică pentru negocierile cu Ucraina.

„În intervenția mea ca vorbitor principal la conferință nu am uitat Georgia, care trebuie menținută în echipa din Parteneriatul Estic ce se apropie de UE. Am cerut în numele României acordarea la același Consiliu European a statutului de candidat la Uniunea Europeană pentru Georgia. Am anunțat de altfel că am demarat procedurile naționale pentru ca Parlamentul României să adopte în perioada următoare o Declarație politică de susținere a acestor obiective europene pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia!
O prezență și susținere politică europene foarte bune la conferința de la Chișinău pentru obiectivele Republicii Moldova, care trebuie să facă față în continuare provocărilor permanente politice, de securitate, media, de dezinformare etc din partea Rusiei, care folosește sume uriașe de bani încercând să cumpere și să dividă societatea, direct sau prin uneltele lor din unele partide politice din Republica Moldova..
Felicitări lui Igor Grosu, Președintele Parlamentului RM și Doinei Gherman, președinta Comisiei de politică externă și integrare europeană pentru reușita conferinței! Participanții au adoptat de altfel cu unanimitate o Rezoluție finală, care include și amendamente formulate de România, de susținere a Chișinăului”, precizează senatorul de Dâmbovița.

AUTOR: F.S.