You are currently viewing Infracțiuni contra circulației pe drumurile publice depistate de polițiștii în localitățile Niculești, Moreni, I.L. Caragiale și Cuza Vodă

Infracțiuni contra circulației pe drumurile publice depistate de polițiștii în localitățile Niculești, Moreni, I.L. Caragiale și Cuza Vodă

 COMUNICAT DE PRESĂ 

La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Niculești.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, pe drumul județean 101B, în localitatea Niculești, unde au constatat că un bărbat de 46 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi acroșat un autoturism parcat în afara părții carosabile.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În după-amiaza zilei de 7 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au oprit pentru control, pe strada Victoriei din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din Iedera de Sus.

Conducătorul auto a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot pe parcursul zilei de ieri, în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Moreni au oprit în trafic pentru control, pe raza comunei I.L. Caragiale, un autoturism care nu avea montate plăcuțele cu număr de înmatriculare, fiind condus de un bărbat de 28 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că plăcuțele cu număr de înmatriculare ale autovehiculului sunt retrase, fapt pentru care, în cauză, au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, pe drumul național 71, în localitatea Cuza Vodă, un bărbat de 43 de ani în timp ce ar fi condus un autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Sursa: IPJ Dâmbovița