You are currently viewing Acțiune informativ-preventivă derulată de Penitenciarul Găești și IPJ Dâmbovița,  la Școala Gimanzială „Telești-Ludești”

Acțiune informativ-preventivă derulată de Penitenciarul Găești și IPJ Dâmbovița, la Școala Gimanzială „Telești-Ludești”

Specialiștii Sectorului Reintegrare Socială ai Penitenciarului Găești în colaborare cu polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmbovița continuă seria activităților informativ-preventive, desfășurate în unitățile școlare din județul Dâmbovița. Astfel, în cursul zilei de astăzi, a fost rândul elevilor de la Școala Gimanzială „Telești-Ludești” să primească vizita oamenilor legii.

Un grup de aproximativ 80 de elevi ai unității de învățământ, alături de șapte cadre didactice au cunoscut două persoane private de libertate, le-au ascultat poveștile de viață și au aflat motivele pentru care se află în spatele gratiilor.

Temele abordate în discuția cu elevii au fost: prevenirea absenteismului școlar, a violenței, precum și riscurile asociate consumului de tutun, alcool sau droguri.
Alegerea atentă a anturajului și utilizarea responsabilă a rețelelor de socializare au fost alte aspecte aduse în discuție pentru înțelegerea factorilor care pot avea un efect negativ, cu impact de moment sau de viitor asupra tinerilor.

Acțiunea s-a înscris în seria de întâlniri desfășurate în comunitate și a fost încă un pas în procesul de reintegrarea socială a persoanelor private de libertate custodiate de către Penitenciarul Găești, conform Strategiei Naționale de Reintegrare socială a persoanelor private de libertate 2020 – 2024 ( aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 430/2020).

AUTOR: F.S.