You are currently viewing Centrul Județean de Cultură Dâmbovița a publicat lista câștigătorilor Concursului „Moștenirea Văcăreștilor”, care a fost anulat

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița a publicat lista câștigătorilor Concursului „Moștenirea Văcăreștilor”, care a fost anulat

Unul dintre evenimentele culturale simbolice pentru județul Dâmbovița care, toamnă de toamnă, de peste 50 de ediții, a adunat la Târgoviște cele mai bune lucrări scrise ale tinerilor talentați din țară și din Republica Moldova și cele mai mari nume ale lumii scriitorilor, a fost anulat, anul acesta. Din păcate, așa cum ne-am tot obișnuit, cel mai simplu e să faci economie de (la) cultură, iar rezultatele se văd peste tot în jurul nostru.

Ordonanța nr. 90 din 27 octombrie 2023 pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023, în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată, prevede clar la art. 1 alin. 4 că până la finalul anului, „instituțiile și autoritățile publice locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, nu pot finanța din fonduri publice, cu excepția celor provenite din donații și sponsorizări, organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiții locale, festivități, sărbători tematice, dar fără a se limita la acestea”.

Astfel, obligat de aceste prevederi legislative, care cu siguranță nu vor mai fi valabile și în 2024, an electoral în care se vor dovedi extrem de utile petrecerile din bani publici, prin toate localitățile țării, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița a anunțat că nu mai poate organiza Concursul Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”.

Cu toate acestea, prin bunăvoința juriului, care a fost de acord să citească lucrările ce fuseseră deja înscrise în competiție, înainte de anunțul trist al anulării evenimentului, echipa Centrului de Cultură Dâmbovița a adus, astăzi, la cunoștința participanților clasamentul celor 4 secțiuni. Vă prezentăm și noi, așadar, premianții fără premii ai ediției cu numărul 55 a Concursului Național de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”, care nu se mai ține.

AUTOR: F.S.