You are currently viewing Virgil Guran: în Dâmbovița, dacă se construiește un coteț de găini, trebuie să fie toate autoritățile acolo, să taie o panglică, să spună că s-a construit din dragoste și pasiune pentru Dâmbovița

Virgil Guran: în Dâmbovița, dacă se construiește un coteț de găini, trebuie să fie toate autoritățile acolo, să taie o panglică, să spună că s-a construit din dragoste și pasiune pentru Dâmbovița

Surpindere mare, astăzi, pentru presa dâmbovițeană și pentru cei obișnuiți cu inaugurările pompoase transformate în adevărate acțiuni politice, în care fiecare partid vine cu cât mai mulți simpatizanți și încearcă să-și asume cât mai multe merite pentru ceea ce s-a făcut din bani publici. Mirarea a venit din faptul că, la inaugurarea sediului reabilitat al Judecătoriei Târgoviște, la care a fost prezent Ministrul Justiției au lipsit cu desăvârșire personalitățile dâmbovițene. Nu e cazul să se simtă însă nimeni „vexat”, a subliniat Alina Gorghiu, întrucât la astfel de evenimente nu au ce căuta politicienii, intenția fiind aceea de a delimita clar justiția de orice fel de imixtiune.

Așa este formatul peste tot, nu este prima instanță care se inaugurează. Înțeleg că au fost anumite vexări pe la autoritățile locale, dar acest eveniment nu este pentru dumnealor, ci pentru profesioniștii dreptului, pentru judecători, pentru procurori, pentru avocați, pentru cei care vor beneficia de aceste servicii (…) mă bucur tare că nu am amestecat factorul politic, nicăieri nu am făcut-o, pentru că aceste lucruri trebuie ținute separate, nu e bine să avem foarte mulți oameni politici la instanță (…) e bine să limităm lucrurile și să nu le amestecăm. Eu îmi doresc ca investițiile din sistemul de justiție să fie susținute de factorul politic, dar să nu ne amestecăm prea tare”, a precizat ministrul justiției.

La rândul său, vicepreședintele senatului, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, a precizat că aceasta este cutuma în Dâmbovița, ca accentul să fie pus pe imagine, mai mult decât pe fapte, și să se facă ceremonii pompoase pentru un obiectiv cât de mic.

„În Dâmbovița există un obicei, din partea aliaților noștri, cu care ne înțelegem extraordinar de bine. Dacă se construiește un coteț de găini, trebuie să fie toate autoritățile acolo, să taie o panglică, să spună că acel coteț s-a construit din dragoste și pasiune pentru Dâmbovița (…) eu cred că la câte inaugurează, nu prea au timp de muncă. Deci să-și vadă de tot ce au de construit, de făcut și să-i dea înainte (…) mai mult din imagine lucăm pe aici, prin Dâmbovița, d-aia suntem cel mai bogat județ, din toată zona, dăm pe afară de bogăție”, a precizat Virgil Guran.

AUTOR: F.S.