You are currently viewing Rareș Bogdan: Sub marea flamură galben-albastră a PNL trebuie să adunăm toți oamenii care au avut de-a face cu dreapta românească
Candidatul Partidului National Liberal (PNL) pentru alegerile europarlamentare, Rares Bogdan, participa la o intrunire a membrilor organizatiei PNL din Craiova, joi 18 aprilie 2019. REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Rareș Bogdan: Sub marea flamură galben-albastră a PNL trebuie să adunăm toți oamenii care au avut de-a face cu dreapta românească

Rareș Bogdan, prim vicepreședintele PNL, a explicat, la Realiatea Plus, afirmația făcută cu privire la faptul că alianța cu PSD a devenit din ce în ce mai insuportabilă. Anca Alexandrescu l-a întrebat dacă acest lucru ar putea însemna o refacere a polului de dreapta.

Clar că la alegerile europarlamentare probabil că fiecare formațiune va merge pe cont propriu. Noi vom merge prin noi înșine. Vedem, ulterior, dar, din punctul meu de vedere, președintele României, în decembrie anul viitor, trebuie să fie unul de dreapta. Asta este părerea mea, susțin în continuare că este o garanție pentru păstrarea liniei europene, euro-atlantice a României. Legat de declarațiile mele, ele au fost într-un context mai larg”, a afirmat Rareș Bogdan, la Realitatea Plus.

Avem PNL, partid de dreapta, cu o istorie și o poziționare extrem de clară, inclusiv în Grupul Popular European, avem PMP, partid conservator declarat membru al Partidului Popular European. De asemenea, în zona dreptei se revendic fiind de dreapta cei din Reperul lui Dacian Cioloș, de asemenea, se declară de dreapta partidul dlui Drulă, Ghinea și Năsui și, de asemenea, partidul dlui Ludovic Orban. Acestea sunt partidele de dreapta din România”, a explicat Rareș Bogdan.

Întrebat dacă ar fi dispus la o nouă asociere cu Ludovic Orban, știut fiind că acesta a plecat din rândul liberalilor și a înființat Forța Dreptei,Rareș Bogdan crede că ”sub marea flamură galben-albastră a PNL trebuie să adunăm toți oamenii care au avut de-a face cu dreapta româneascăDe asta avem proces de fuziune cu ALDE, care este aproape finalizat. Cred că PNL trebuie să se pregătească pentru un super an electoral 2024 și să aducă alături de PNL toate forțele care se revendică de dreapta. Asta cred eu”, a mai spus Rareș Bogdan.

Totodată, europarlamentarul a afirmat că ”la PPE vor adera și alte forțe politice din Italia, negociem cu forțe politice din Cehia, din Olanda. Dar, din România, singurele forțe politice care sunt în Grupul Popularilor Europeni, cei mai mulți, practic 119, iar PNL are 10, PMP 2 și UDMR 2”, a mai spus Rareș Bogdan.

În ceea ce privește AUR, europarlamentarul susține că acesta ”se revendică precum un partid suveranist, din grupul conservatorilor europeni alături de PiS din Polonia, FIDESZ din Ungaria. Unele sunt mai de dreapta. (.. .) Nu vă închipuiți că facem mâine o astfel de asociere. Repet, la europarlamentare, PNL va merge singur pe liste, prin noi înșine. Ce vorbim noi sunt discuții pentru susținerea candidaților la președinție, la primărie.”

Editor: I.F.A.