You are currently viewing Valeriu Munteanu, coordonator AUR Dâmbovița: În viitorul apropiat se vor ridica în România bărbați și femei de stat care vor putea aduce Basarabia acasă

Valeriu Munteanu, coordonator AUR Dâmbovița: În viitorul apropiat se vor ridica în România bărbați și femei de stat care vor putea aduce Basarabia acasă

La împlinirea a 10 ani de la introducerea limbii române în Constituția Republicii Moldova și a recunoașterii zilei de 25 decembrie, zi când este sărbătorit Crăciunul pe stil nou, drept sărbătoare oficială la Chișinău, artizanul acestor demersuri de mare însemnătate, Valeriu Munteanu, vicepreședintele Alianței pentru Unirea Românilor a lansat două cărți de suflet. Este vorba despre volumele „Bătălia juridică pentru limba română în Basarabia” și „Cum am adus Crăciunul în Basarabia”, pe care le-a prezentat, ieri publicului, la Parlamentul României.

De ce am lansat aceste cărți întâi la București și nu la Chișinău? În adâncul sufletului mi-ar fi plăcut ca prima lansare să fie acasă, la Floreni, unde am în față casa părintească, în spate casa mea, în stânga biserica și în dreapta mormântul tatălui, dar am făcut-o la București pentru că anume din această clădire trebuie să vină marele decizii pentru toți românii și pentru Basarabia. Nu trebuie să așteptăm ca basarabenii să vină, Basarabia nu se va întoarce niciodată acasă dacă nu o vom aduce noi prin hotărârea noastră (…) Este un semnal, de aici trebuie să vină deciziile (…) Cred că în viitorul apropiat se vor ridica în România bărbați și femei de stat care vor putea aduce Basarabia acasă, pentru că acest lucru este iminent (…) pentru că suntem români trebuie să fim cu toții laolaltă. Am scris aceste cărți pentru a lămuri aceste două săptămâni momente istorice importante, sunt simple borne istorice, mulți au făcut mult mai mult decât noi, noi am făcut puțin, dar sunt absolut sigur că ceea ce trebuie să facem pentru unirea Basarabiei cu România este înainte”, a subliniat coordonatorul AUR Dâmbovița.

La lansarea celor două cărți ce descriu o parte din lupta dusă pentru unirea cu Basarabia au participat, alături de parlamentari, jurnaliști, profesori universitari, experți în domeniul politic și economic, președintele AUR, George Simion și Claudiu Târziu.

George Simion a subliniat cu acest prilej că lupta pentru unirea Basarabiei cu România continuă și că „Vom scrie și a treia carte!”.

AUTOR: F.S.