You are currently viewing Sfârșitul lunii noiembrie aduce un concert extraordinar în amfiteatrul „George Enescu” al Liceului de Arte din Târgoviște

Sfârșitul lunii noiembrie aduce un concert extraordinar în amfiteatrul „George Enescu” al Liceului de Arte din Târgoviște

În data de 29 noiembrie, ora 17.00, Amfiteatrul „George Enescu” va găzdui un concert extraordinar, care o are drept protagonistă pe Mariana Preda, fostă elevă a Liceului de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște, la clasa regretatului profesor de nai Marian Ionescu.

Mariana Preda va concerta alături de Daisuke Kanamaru, dar și alături de profesori ai unității: Alin Mârzea și Florentin Anghelescu.

Program: „Ständchen” – Franz Schubert „Intermezzo” – Hendrik Andriessen, „Liebestraum”, no. 3 – Franz Liszt, „Fantaisie Brillante Sur Carmen”- „Habanera”- G.Bizet/Francois Borne, „6 Dansuri Romanești” – Bela Bartok „Suită Folclorică” cu Alin Mârzea și Florentin Anghelescu. Intrarea este liberă.

Mariana Preda (nai) și Daisuke Kanamaru (pian), prezintă o nouă viziune asupra muzicii clasice/contemporane cu un repertoriu scris special pentru această instrumentație, precum și aranjamente ale unor lucrări clasice celebre. Duo-ul arată versatilitatea și complexitatea ambelor instrumente, cu interpetări rafinate ale repertoriului clasic. Mariana Preda este o artistă de origine română stabilită în Amsterdam.

A absolvit cu diplomă de licență și master în muzica clasică/contemporană Conservatorul din Amsterdam din Țările de Jos sub îndrumarea profesorului Matthijs Koene. Ea a susținut numeroase concerte în cadrul mai multor festivaluri și competiții din Europa și Statele Unite ale Americii. Mariana a debutat la “Carnegie Hall” în mai 2019 (New York) acordându-i-se și cetățenia de onoare a orașului Jacksonville (Arkansas) în același an. În prezent, este activă în mai multe ansambluri și colaborări cu diferiți artiști din străinătate, dar și profesor de nai.

Daisuke Kanamaru este un pianist de origine japoneză stabilit în Amsterdam.

A absolvit cu “Summa cum Laude” Universitatea Codarts din Rotterdam și Universitatea Mozateum din Salzburg, Austria. Daisuke a participat și a susținut mai multe cursuri de vară și concerte la Academiile de Muzica din Austria, Țările de Jos, Germania, Italia și Japonia. În prezent, Daisuke este profesor de pian la Conservatorul din Utrecht.

Mariana și Daisuke au susținut mai multe spectacole în Europa și au câștigat premiul „Bela Bartok” la “IBLA GRAND PIZE” în 2018, Sicilia, Italia. Duo-ul a susținut concerte la cele mai importante festivaluri de muzică clasică din Olanda, precum Grachtenfestival, Uitmarkt, Vondelpark și Gaudeamus.