You are currently viewing A fost inaugurat primul parc senzorial din România, la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” București

A fost inaugurat primul parc senzorial din România, la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” București

Astăzi a fost inaugurat primul parc senzorial din România, la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” București. Parcul este destinat copiilor şi adolescenţilor cu tulburări de spectru autist şi alte tulburări de neurodezvoltare, fiind dotat cu echipamente speciale, care stimulează pacienții cu deficiențe pe plan vizual, auditiv și tactil.
Investiția este rezultatul unui parteneriat între Primăria Capitalei, prin ASSMB şi reprezentanţa UNICEF în România, organizație cu care colaborăm de un an și jumătate, de când am lansat un parteneriat pentru un oraș prietenos cu copiii. Această inițiativă arată că, și cu resurse puține, putem face lucruri bune și importante pentru sănătatea copiilor. Sunt bucuros că instituţii ale Municipalităţii colaborează, sunt bucuros că am ajuns la o normalitate instituţională”, a declarat primarul Nicușor Dan, prezent la deschidere.

Editor: I.F.A.