You are currently viewing Deși sunt în creștere, virozele respiratorii și gripa sunt cu aproximativ 25% mai mici față de aceeași perioadă a anului trecut

Deși sunt în creștere, virozele respiratorii și gripa sunt cu aproximativ 25% mai mici față de aceeași perioadă a anului trecut

Ministerul Sănătății atrage atenția că în România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut, menționează instituția într-un comunicat.

„Recomandăm prezentarea la camera de gardă sau la unitățile de primiri urgențe DOAR dacă temperatura depășește 39 de grade și există comorbidități. În cazurile ușoare sau medii, contactați medicul de familie pentru recomandări și izolați-vă la domiciliu.

Pentru părinți: Evitați trimiterea copiilor în colectivități dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului.

Autoritățile avertizează că: virozele respiratorii nu se tratează cu antibiotice. Optați pentru tratament simptomatic și asigurați-vă că pacienții sunt bine hidratați”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.