You are currently viewing Ionuț Săvoiu: Drumul expres de legatura la DN71 din zona orașelor Pucioasa și Fieni este un proiect modern extrem de necesar dezvoltarii accelerate a județului Dâmbovița

Ionuț Săvoiu: Drumul expres de legatura la DN71 din zona orașelor Pucioasa și Fieni este un proiect modern extrem de necesar dezvoltarii accelerate a județului Dâmbovița

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, anunța, ieri, că a fost găsită cea mai bună soluție pentru fluidizarea circulației pe Valea Ialomiței și scoaterea traficului greu din orașele Pucioasa și Fieni. Potrivit șefului administrației județene, proiectul rutei ocolitoare a intrat în linie dreaptă, după finalizarea studiului de fezabilitate al centurii ocolitoare. Iar rezultatul este, potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, un proiect matur și materializabil, extrem de necesar dezvoltarii accelerate a județului Dâmbovița.

Obținerea acordului de mediu pentru un proiect care vizează finanțare europeană și buget național marchează practic finalizarea elaborării studiului de fezabilitate pentru orice investiție care vizează realizarea din fonduri europene.
Drumul expres de legatura la DN71 din zona orașelor Pucioasa și Fieni se constituie intr o varianta rapida de ocolire a celor doua orașe și imi aduc aminte ca am tot vorbit „despre” de aproape 20 de ani. Din când în când în diverse documente strategice apărea câte o linie de text cu ceva cifre fie despre ocolitoarea Fieniului, fie despre ocolitoarea Pucioasei si doar atât.
O linie de text intr un document strategic nu poate deveni o investitie finanțată fara multă muncă de pregătire a documentațiilor tehnice si de obtinere a avizelor necesare aprobării finanțării. In sfârșit, la capătul a aproape doi ani de muncă asiduă a celor responsabili la toate nivele din Consiliul Județean Dambovita, a tuturor proiectanților implicați precum și a colegilor din diversele autorități centrale care au contribuit activ la obtinerea avizelor legale, o viziune de proiect prinde viață, devine un proiect matur și materializabil.
Este proiect modern extrem de necesar dezvoltarii accelerate a județului Dâmbovița. A fost inițiat în 2020 de Corneliu Stefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a fost cuprins în planul investițional aprobat de Guvern în decembrie 2021 și va avea finanțarea asigurată din Programul Transport 2021-2028. Implementarea o va face CJ Dâmbovița conform legislației actuale în parteneriat cu CNAIR. Urmează, sper eu cu celeritate, aprobarea indicatorilor tehnico economici în CTE CNAIR, CTE MTI, Comisia Interministeriala de aprobare a investițiilor și în Guvernul României. Dupa contractarea lucrărilor de proiectare și execuție urmează implementarea, precizează secretarul de stat dâmbovițean.

AUTOR: F.S.