You are currently viewing DÂMBOVIȚA: Verificări și razii ale polițiștilor pentru siguranța rutieră, soldate cu peste 300 de sancțiuni contravenționale

DÂMBOVIȚA: Verificări și razii ale polițiștilor pentru siguranța rutieră, soldate cu peste 300 de sancțiuni contravenționale

La data de 23 februarie a.c., în intervalul orar 16:00 – 24:00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în cadrul unei razii, pe raza întregului județ, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de investigarea criminalității economice, investigații criminale, rutieră, ordine publică, criminalistică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Astfel, au fost legitimate 590 de persoane și controlate 461 de autovehicule.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 3 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 327 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 97.984 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 247 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002 și 80 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 8 permise de conducere și au retras 9 certificate de înmatriculare.

IPJ DÂMBOVIȚA