You are currently viewing La Târgoviște, a avut loc Adunarea generală anuală a Filialei ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița, a Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”

La Târgoviște, a avut loc Adunarea generală anuală a Filialei ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița, a Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”

COMUNICAT DE PRESĂ

Marți 5 martie a.c., la Cercul Militar din Târgoviște, a avut loc adunarea generală anuală a Filialei ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”. Cu acest prilej au ținut să fie prezenți conf.univ.dr. Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița, și gl.bg.(rtr) Grigore Buciu, președintele a.i. al Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”. În cuvântul său, doamna prefect a subliniat importanța sentimentului de cinstire a jertfei eroilor neamului întru dăinuirea patriei și a neamului, iar generalul Grigore Buciu a pus în valoare necesitatea de a nu eșua în ceea ce privește, ci, dimpotrivă, de a milita neabătut retrezirea sentimentului de patriotism.

Apoi, col.(r) Gheorghe Șerban, președintele Filialei ,,Mihai Viteazul”, moderatorul lucrărilor adunării, în raportul de activitate a oferit tabloul unei bogate și reprezentative acțiuni de păstrare și de edificare de monumente de for public, închinate eroilor dâmbovițeni din războiul pentru libertate și independență națională, dar și educație patriotică a tinerei generații.

Cu interes au fost urmărite și alocuțiunile col.ing. Cristian Biță, comandantul Garnizoanei Târgoviște și prof.dr. George Coandă, primvicepreședinte al Filialei ,,Mihai Viteazul”.

Emoționant a fost momentul în care trei reprezentanți ai Asociației ,,Tradiția Militară” locală, purtând uniforme ale Armatei Române din Primul Război Mondial au prezentat replica Drapelului de Luptă al celebrului Regiment III Dâmbovița nr.22, acoperit de glorie atât în Războiul de Independență, cât și în cele două conflicte mondiale al secolului XX.

În încheiere, doamnelor președinte de subfiliale teritoriale, unele înveșmântate în frumoase costume populare, avându-se în vedere apropiata Zi internațională a femeii, 8 martie, li s-au oferit cadouri însoțite de buchete de flori.

Biroul de presă al Filialei ,,Mihai Viteazul” Dâmbovița