You are currently viewing Carmen Holban: Educația corespunzătoare și conștientizarea sunt esențiale pentru a contracara și diminua fenomenul violenței în familie

Carmen Holban: Educația corespunzătoare și conștientizarea sunt esențiale pentru a contracara și diminua fenomenul violenței în familie

Deputatul, Carmen Holban, a participat la Alexandria, la Reuniunea Zonală a Femeilor Social-Democrate. Tema principală a întâlnirii a fost violența domestică, parlamentarul dâmbovițean subliniind în intervenția sa existența conexiunii directe dintre discriminare și violență, „Discriminarea, un factor important care conduce la amploarea fenomenului violenței”.

„Totodată, am subliniat cât de afectate sunt victimele, precum și traumele emoționale și fizice pe care le suferă.
Ne-am angajat să luptăm pentru drepturile femeilor și ale copiilor vulnerabili, pentru egalitate de șanse și pentru o societate sigură. În ultimii ani, au fost îmbunătățite legi și adoptate măsuri care promovează drepturile femeilor și combat inegalitatea și violența.
Educația corespunzătoare și conștientizarea sunt esențiale pentru a contracara și diminua fenomenul violenței în familie. Iar noi, prin tot ceea ce facem, ne asigurăm că tot mai puține femei și copii au de suferit de pe urma unor astfel de evenimente nedorite”, precizează Holban.

AUTOR: F.S.