You are currently viewing Bărbat din Ionești, bănuit de săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței rutiere, plasat sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile

Bărbat din Ionești, bănuit de săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței rutiere, plasat sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile

La data de 8 mai a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, un bărbat de 28 de ani, din Ionești, a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Pe parcursul zilei de 9 mai, bărbatul a fost prezentat magistraților, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că, la data de 5 mai a.c., bănuitul ar fi condus un autoturism, pe strada Lânăriei din comuna Petrești, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului și ar fi avut anulat permisul de conducere.

În urma testării efectuate cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de la o unitate medicală.

Totodată, acesta, în timp ce ar fi efectuat cu autovehiculul manevra de mers înapoi, ar fi acroșat un alt autoturism staționat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

IPJ DÂMBOVIȚA