You are currently viewing „Vizită în comunitate și Pelerinaj” – Activitate desfășurată pentru deținuți aflați în custodia Penitenciarului Găești

„Vizită în comunitate și Pelerinaj” – Activitate desfășurată pentru deținuți aflați în custodia Penitenciarului Găești

Serviciul Reintegrare Socială al Penitenciarului Găești, sub coordonarea preotului capelan Marian OANĂ, a desfășurat astăzi, 23 mai 2024, activitatea intitulată: „Vizită în comunitate și Pelerinaj”.

Astfel, 8 deținuți aflați în custodia Penitenciarului Găești, au avut posibilitatea să viziteze mănăstirile Viforâta și Dealu din municipiul Târgoviște.

Cu acest prilej, le-au fost prezentate repere din istoricul mânăstirilor, aceștia manifestând un interes deosebit pentru informațiile oferite, înțelegând importanța exprimării religioase în contextul societății moderne.

Pentru persoanele aflate în așezămintele de deținere, pelerinajul către un loc sfânt reprezintă deschiderea unei porți spre libertate, dar și deschiderea unui nou univers de cunoaștere și experimentare a unor modalități noi de trăire socială, în armonie cu semenii și aproape de Dumnezeu.