You are currently viewing „Trist, foarte trist…urbanul dezamăgește” – reacția lui Tudor Chirilă la vederea prezenței la votul pentru alegerile locale și europarlamentare de astăzi

„Trist, foarte trist…urbanul dezamăgește” – reacția lui Tudor Chirilă la vederea prezenței la votul pentru alegerile locale și europarlamentare de astăzi

Cunoscut pentru modul în care-și exprimă opiniile pe teme sociale și politice, fără rezerve, Tudor Chirilă a comentat dezamăgit, pe pagina sa de socializare, despre prezența la vot, cu doar câteva ore de închiderea urnelor. Acesta și-a exprimat mirarea cu privire la faptul că rurarul are o prezență mai bună la secțiile de votare, deși s-ar crede că cei din urban conștientizează mai mult importanța alegerilor.

Deci, în acest moment, prezența la vot este cam așa: ruralul conduce și urbanul, practic, dezamăgește. Oamenii din orașe nu ies la vot și nu ne mai întrebăm de ce. Doar suntem un pic dezamăgiți de faptul că în rural pare mai conștientizată, dacă așa o fi, importanța prezenței la vot, față de urban care ar trebui să fie mai independent în a estima importanța alegerilor. Trist, foarte trist”, a transmis artistul pe Facebook.

La ora 20.00, prezența la vot, în România abia depășea 46%, iar cifrele arată, într-adevăr că prezența la vot în mediul urban este sub cea din mediul rural, iar participarea tinerilor este sub așteptări și sub cifrele din sondaje.

AUTOR: F.S.