You are currently viewing DÂMBOVIȚA: Pompierii militari au intervenit mai multe localități, pentru remedierea avariilor provocate de furtună

DÂMBOVIȚA: Pompierii militari au intervenit mai multe localități, pentru remedierea avariilor provocate de furtună

În noaptea din data de 14 iunie 2024, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate de Codul Portocaliu și Codul Roșu, pompierii militari au intervenit în numeroase situații de urgență: degajarea a 5 copaci cazuti în localitățile Băleni, Ungureni, Slobozia Moara, Poiana și Văcărești, evacuarea apei dintr-un beci inundat în localitatea Lunguletu, degajarea a doi stalpi cazuti în localitățile Podu Cristinii și Gura Șuții.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, ISU Dambovita recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, aceștia trebuie să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise.

În cazul în care persoanele sunt surprinse în zone deschise, se vor îndepărta rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi vor identifica un spaţiu care să le asigure protecţia.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.