You are currently viewing Bărbat din Bucșani, bănuit de complicitate la infracțiunea de accesul ilegal la un sistem informatic și fals informatic, reținut de polițiști!

Bărbat din Bucșani, bănuit de complicitate la infracțiunea de accesul ilegal la un sistem informatic și fals informatic, reținut de polițiști!

În continuarea cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, la data de 17 iunie a.c., un bărbat de 40 de ani, din municipiul București, a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Acesta este cercetat pentru complicitate la infracțiunea de accesul ilegal la un sistem informatic și fals informatic, astăzi, 18 iunie, fiind prezentat magistraților și plasat sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Bărbatul este bănuit că, împreună cu alte persoane, în zilele de 24-25 septembrie 2023, ar fi indus în eroare sau ar fi încercat să inducă în eroare funcționarii unor instituții financiare nebancare, prin prezentarea în mod nereal a datelor personale ale victimei, în scopul de a obține în mod fraudulos mai multe împrumuturi, prejudiciul creat fiind de peste 5.000 de lei.

Astăzi, 27 mai, bănuitul va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Precizăm că, în acest caz, la data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni, în baza unui mandat de aducere, au condus la audieri un bărbat de 45 de ani, din Bucșani, care se sustrăgea cercetărilor și care, ulterior, a fost reținut pentru 24 de ore și plasat sub măsura arestului preventiv.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de accesul ilegal la un sistem informatic, falsul informatic, înșelăciune și falsul privind identitatea.

Precizăm că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

IPJ DÂMBOVIȚA