You are currently viewing Atenție, șoferi! Circulația autovehiculelor de peste 7,5 tone este interzisă miercuri și joi, pe drumurile naționale în județele cu Cod portocaliu de caniculă, inclusiv Dâmbovița

Atenție, șoferi! Circulația autovehiculelor de peste 7,5 tone este interzisă miercuri și joi, pe drumurile naționale în județele cu Cod portocaliu de caniculă, inclusiv Dâmbovița

În mai multe județe din țară, aflate sub cod portocaliu de temperaturi ridicate, este interzisă circulația autovehiculelor de peste 7,5 tone pe toate sectoarele de drumuri naționale, drumurile expres și autostrăzi.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, miercuri, 19 iunie, în intervalul orar 10:00 – 20:00, sunt restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dambovița, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Arad, Alba și Sibiu.

CNAIR anunță restricții și pentru joi, 20 iunie. Astfel, în intervalul orar 10:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Sibiu.

Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu și Cod Roșu – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat, potrivit sursei citate.

Editor: IFA